Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik på offensiven med ny trafik

En av satsningarna från Västtrafik i vinter blir utökad trafik på stomline 16 i Göteborg. Foto: Ulo Maasing.

En av satsningarna från Västtrafik i vinter blir utökad trafik på stomline 16 i Göteborg. Foto: Ulo Maasing.

Västtrafik, som har huvudansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götaland, planerar kraftiga utökningar av kollektivtrafiken från december. Det har Västtrafiks styrelse beslutat. Det handlar om förbättringar framför allt i buss- och tågtrafiken och omfattar utökningar i både stadstrafik och regiontrafik, som till exempel fler turer i stadstrafiken i Borås, ett delvis nytt upplägg för Skövde stadstrafik och längre tåg mellan Vänersborg-Trollhättan.

Stallbacken i Mölndal och Viared i Borås är andra exempel på områden som får utbyggd kollektivtrafik.

Totalt handlar det om ny och utökad trafik för 85 miljoner kronor nästa år.

– Vi har låtit våra kunder hjälpa oss prioritera bland förslagen på förbättringar i trafiken, så att kundens behov blir styrande. För oss gäller det att hitta de bästa lösningarna i dialog med våra samarbetspartners, säger Andreas Almquist, enhetschef Utveckling inom Västtrafik.

– Vi är mycket glada över att vi har fått möjlighet att genomföra de här satsningarna. Det innebär att vi skapar mer och attraktivare trafik för våra kunder på många platser, säger Leif Blomqvist, ordförande för Västtrafik.

Den som är intresserad kan mer i detalj ta del av alla större trafikförändringar som träder i kraft genom att ladda ner Västtrafiks Trafikplan 2015 här.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)