Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Brådis med kör- och vilotidsregler

Den internationella vägtrafikunionen, IRU, vill ha in synpunkter från både bussförare och bussföretag om kör- och vilotidsreglerna. Foto: Volvo Bussar.

Den internationella vägtrafikunionen, IRU, vill ha in synpunkter från både bussförare och bussföretag om kör- och vilotidsreglerna. Foto: Volvo Bussar.

Den internationella vägtrafikunionen, IRU, håller just nu på med en studie i ett antal länder i Europa när det gäller kör- och vilotidsreglerna inom EU. En av de länder som IRU intresserar sig för är Sverige. För att ha ett bra underlag för att driva frågorna om regelverket gentemot bland andra EU-kommissionen vill IRU nu ha svar i en enkät från så många bussförare och bussföretag som möjligt.

Enkäten besvaras på nätet och finns även på svenska, låt vara en stundtals ganska märklig sådan eftersom IRU tycks ha använt sig av ett översättningsprogram när man översatte frågorna.

Enkäten är utformad som två frågeformulär. Det ena är avsett för förare, det andra för företag och/eller företagsledningar.

Men det hela brådskar – senast den 21 juli måste svaren vara inne.

Själva enkäten hittar du här.

Sveriges Bussföretag liksom Svenska Taxiförbundet är båda medlemmar i IRU som kan beskrivas som en global branschorganisation för transportnäringen med nationella organisationer som medlemmar.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

2 kommentarer »

  1. Låt någon i regeringen med busskort köra i trafik en vecka så skulle inte regeringen vara så positiv till försämrade regler, bara för att företagen skall tjäna mer pengar på förarnas bekostnad.

  2. Finns ingen med ansvar för dessa frågor som skulle nedvärdera sig till att köra buss i en vecka. Detta gäller specifikt våra folkvalda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)