Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Umeå straffas för bussinköp

När Umeå kommunföretag i våras beställde ytterligare åtta elbussar drog man av momsen för tidigt. Foto: Ulo Maasing.

När Umeå kommunföretag i våras beställde ytterligare åtta elbussar drog man av momsen för tidigt. Foto: Ulo Maasing.

Umeå kommunföretag straffas av skatteverket för ett felaktigt momsavdrag i samband med bussinköp, rapporterar Sveriges Televisions regionala nyhetsprogram Västerbottensnytt. Umeå kommunföretag försökte nämligen göra ett momsavdrag på fakturor innan dessa var betalda.

Den aktuella fakturan gällde förskottsbetalning för ett köp av åtta elbussar från Umeföretaget Hybricon i april. Men i sin momsdeklaration för mars 2014 drog Umeå kommunföretag av ingående skatt på nära fem miljoner kronor.

Så får man dock inte göra. Därför straffas nu det kommunala bolaget av skatteverket med ett skattetillägg på tv procent, 98 250 kronor.

Skatteverket tar också Bussgods i Norrbotten AB i örat för en liknande miss som gäller en faktura från Bussgods´ moderbolag Länstrafiken i Norrbotten. Fakturan utfärdades i april, men betalades i maj. 25 000 kronor i straffskatt får nu Bussgods i Norrbotten punga ut med.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)