Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

BYD bygger elbussfabrik i Brasilien

En batteribuss av modellen BYD K9 i provtrafik i Bonn, Tyskland. Nu planerar kinesiska BYD en bussfabrik i Brasilien. Foto: Wikimedia Commons/Sielvogel.

En batteribuss av modellen BYD K9 i provtrafik i Bonn, Tyskland. Nu planerar kinesiska BYD en bussfabrik i Brasilien. Foto: Wikimedia Commons/Sielvogel.

Den kinesiska busstillverkaren BYD planerar att bygga en fabrik i Brasilien för tillverkning av batteribussar samt batterier till elfordon, uppger Automotive News China. Syftet är att bygga upp till 1000 elbussar och batteripaket om året.

Fabriken ska ligga i staden Campinas i Sao Pauloregionen och bussproduktionen ska komma igång nästa år. BYD uppger att man ska sälja bussarna i Brasilien och andra sydamerikanska länder. För en tid sedan öppnade BYD en bussfabrik i Kalifornien.

Idag rullar BYD:s batteridrivna stadsbuss K9 i provtrafik i flera städer i Brasilien, bland annat Sao Paulo och Rio de Janeiro. Bussen har också gått eller går just nu i provtrafik i en rd städer världen runt, även i Europa. Således har trafikhuvudmannen i Köpenhamn, Movia, två BYD K9 i trafik, likaså Transport for London.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)