Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss i Väst slog ut Weidermans i södra Närke

LT-Logga

Länstrafiken Örebro har upphandlat busstrafiken i Sydnärke. Buss i Väst tar nästa sommar över från Kumlaföretaget Weidermans.

Weidermans Buss i Kumla har förlorat den upphandling av kollektivtrafiken i södra Närke som Länstrafiken Örebro nu har avgjort. Istället tas trafik nästa sommar över av samverkansbolaget Buss i Väst AB på ett sexårigt avtal. Weidermans har huvudkontor i Kumla och depåer i Askersund och Laxå. Ett 70-tal anställda berörs av upphandlingen.

Den så kallade tiodagarsfristen efter tilldelningsbeslutet har dock ännu inte gått ut, vilket innebär att beslutet kan överklagas.

Buss i Västs vinnande anbud låg på 63,5 miljoner om året, medan Weidermans pris låg cirka tre miljoner högre. Avtalsperioden är sex år plus optionsår.

För det anrika familjeföretaget är nu framtiden oviss.

– Tidigare har vi vunnit allt som vi föresatt oss. Det kanske har invaggat oss i en falsk säkerhet, säger Weidermans vd Christer Weiderman till Sydnärkenytt.

– I teorin finns ju möjligheten att starta egna linjer på kommersiella villkor, men i praktiken blir hindren alltför stora.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)