Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer än var tionde busshållplats saknar resenärer

Ner än var tionde busshållplats i Dalarna har färre än en resenär i veckan.

Ner än var tionde busshållplats i Dalarna har färre än en resenär i veckan.

Den stora omläggningen av busstrafiken i Dalarna den 17 augusti har väckt starka reaktioner och gett upphov till en intensiv debatt i regionen. Många röster har höjts för att Dalatrafik i samband med omläggningen drar in en rad hållplatser för att snabba upp busstrafiken på landsbygden. Men enligt siffror som tidningen Dala-Demokraten har tagit fram finns det mängder med hållplatser som har färre än en resenär i veckan.

Enligt tidningens kartläggning har Dalatrafik 7300 hållplatser. Men hela 817 av dessa har färre än en resenär i veckan – och den 17 augusti försvinner 125 av dessa. 692 hållplatser som nästan aldrig används kommer då att finnas kvar.

– Men på sikt kan ännu fler försvinna, det är ett arbete som pågår, säger Janne Andersson, trafikplanerare på Dalatrafik till tidningen.

Debatten om den nya busstrafiken i Dalarna liknar således den som under årtionden har blossat upp när järnvägsnedläggningar har blivit aktuella. Många reagerar på nerläggningar av trafik som nästan ingen åker med.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)