Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Centrala Buss tar över när KR Trafik lämnar Norrbotten

KR Trafik lämnar sina uppdrag för Länstrafiken Norrbotten som man vann 2010. Foto: Ulo MAasing.

KR Trafik lämnar sina uppdrag för Länstrafiken Norrbotten som man vann 2010. Foto: Ulo Maasing.

Det stora bussföretaget KR Trafik, som i juni förvärvades av Byberg & Nordin Busstrafik och A Björkskoncernen,  fortsätter att strukturera om verksamheten. Under den kommer man att lämna över de linjer som företaget idag kör lokalt i Norrbotten till samverkansbolaget Centrala Buss i Norrbotten. För en månad sedan blev det känt att KR Trafik även vill dra sig ur Uppland.

I Norrbotten gäller det totalt nio linjer som KR Trafik lämnar över till Centrala Buss. Trafiken kommer att köras av nio av de lokala bussföretag som är delägare i Centrala Buss. Operatörsskiftet sker vid flera olika tillfällen. En linje  byter operatör måndag den 11 augusti, en tas över den 18 augusti och övriga linjer i samband med skolstarten.

Det var i mars 2010 som Länstrafiken Norrbotten upphandlade 18 lokala busslinjer i Norrbotten. Åtta av linjerna i den upphandlingen vanns av KR Trafik.

Upphandlingen präglades av en påtaglig prispress. Enligt Länstrafiken var priset för samtliga upphandlade linjer 18 procent lägre än vad trafiken då kostade Länstrafiken.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)