Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny tilldelning med gammalt resultat i Värmland

Varmlandstrafik

Nobina vann linjetrafiken i Värmland även sedan Värmlandstrafik nu fattat ett nytt tilldelningsbeslut. Foto: Värmlandstrafik.

Det blir Nobina som får köra linjetrafiken i Värmland. Det står klart sedan Värmlandstrafik nu har fattat ett nytt tilldelningsbeslut efter att ha gjort en ny utvärdering av anbuden på trafiken. Den ursprungliga upphandlingen överklagades av Förenade Buss i Värmland.

Kammarrätten, där ärendet slutligen hamnade, ansåg att Värmlandstrafik på flera sätt hade brutit mot likabehandlingsprincipen, alltså att alla anbudsgivare ska behandlas lika under upphandlingsprocessen.

Domstolen krävde dock inte att upphandlingen skulle göras om, utan att Värmlandstrafik skulle göra en ny utvärdering av inkomna anbud och att alla anbudsgivare då skulle ges samma förutsättningar.

Så har nu skett, och Värmlandstrafik står fast vid sitt tidigare beslut.

Det betyder att det är Nobina Sverige AB som ska köra trafiken med trafikstart vid tidtabellsskiftet i december i år.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Hur kan Värmlandstrafik göra en upphandling med bussar med så låg komfort som utan toalett på bussarna. Det ska finnas toaletter på bussar som kör längre en 3 timmar. Kanske kan man stänga toaletterna på Värmlands trafiks toaletter var 4 timme????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)