Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Digital dialog i väst

Politikerna i Västra Götalandsregionen  ha en digital dialog om kollektivtrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Politikerna i Västra Götalandsregionen ha en digital dialog om kollektivtrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Hur viktigt är biljettpriset, fordonens komfort och att turerna är täta? Det är några av de frågor som Västra Götalandsregionens kollektivtrafikpolitiker vill föra dialog med medborgarna om, på webben. Regionens kollektivtrafiknämnd har beslutat att under november och december genomföra en dialog med medborgarna i Västra Götaland.

I ett webbverktyg kan deltagaren dra i reglage för att öka eller minska satsningarna inom olika områden, varpå de också ser hur måluppfyllelsen och det ekonomiska resultatet påverkas.

– I dialogen kommer politiker från kollektivtrafiknämnden att finnas tillgängliga för samtal genom en chatt, och de kommer att lämna sina reflektioner på en del av de tankar som kommer in, säger Ulrika Frick(MP), kollektivtrafiknämndens ordförande.

Syftet med dialogen är att få en bild av hur medborgarna värderar olika mål för kollektivtrafiken. Resultatet analyseras sedan och tas med som ett underlag i uppdateringen av trafikförsörjningsprogrammet som är det viktigaste dokumentet i utvecklingen av kollektivtrafiken.

– Eftersom det är första gången vi testar att föra en dialog på det här sättet, vet vi inte hur många som kommer att delta eller hur resultatet kan komma att se ut.

– Ungdomar, kvinnor, boende på landsbygden och barnfamiljer – det är grupper som av olika skäl kan vara svåra att få med i en dialog om samhällsplanering. Genom en digital arena för detta, hoppas vi kunna ge dem större möjligheter att delta. Alla ska känna sig välkomna att bidra till utvecklingen av kollektivtrafiken, säger Ulrika Frick.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)