Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stormöte i Sundsvall om bussförares hälsa

SundsvallFackförbundet Kommunal i Sundsvall kallar bussförarna vid Nobina i Sundsvall till stormöte. Syftet är att ta reda på hur förarna mår. Kommunal menar att stressen bland bussförarna har ökat sedan Nobina tog över stadstrafiken i somras med tightare tjänstgöringsscheman och snävare tidtabeller.

– En förare blev hämtad med ambulans på depån. Det var stress som låg bakom, säger Ylva Åström, bussförare och ordförande för Kommunals trafiksektion i Västernorrland till tidningen Kommunalarbetaren.

Hon har kallat till stormöte med de drygt 250 förare som arbetar på de tre bussdepåerna i Sundsvall. Mötet ska handla om hälsa och arbetsmiljö.

– Förarna ska få fylla i en enkät så att vi verkligen får veta hur man mår. Den kommer att ligga till grund för hur vi går vidare. Vi måste ju göra något fort innan fler faller ihop, säger Ylva Åström till Kommunalarbetaren.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)