Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Utslagning och uppköp väntar tyska expressbussar

Den snabbväxande tyska expressbussmarknaden står inför utslagning och uppköp av företag. Foto: Ulo MAasing.

Den snabbväxande tyska expressbussmarknaden står inför utslagning och uppköp av företag. Foto: Ulo MAasing.

Den snabbt expanderande marknaden för långväga busstrafik i Tyskland står redan nästa år inför en period av konsolidering, både genom att företag köper upp konkurrenter och genom att företag slås ut från marknaden. Det spår det stora tyska konsultföretaget RBS RoeverBroennerSusat som har analyserat marknaden. Den långväga busstrafiken med expressbussar har i Tyskland gått igenom en våldsam expansion sedan den öppnades vid årsskiftet 2012/2013. Innan dess var i princip all konkurrens med de tyska järnvägarna förbjuden.

Som vi tidigare rapporterat har redan nu det första större expressbussföretaget i Tyskland, city2city (ägt av brittiska National Express) beslutat att kasta in handduken.

Enligt rapporten från RBS kommer en tid av konsolidering att ske inom 6 – 24 månader, men först väntar ytterligare biljettprissänkningar när olika aktörer försöker vinna marknadsandelar. När konsolideringen, genom uppköp av utslagnig, väl är igång kommer biljettpriserna att börja gå upp, spår RBS-konsulterna.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)