Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ner för bussen i Europa i september

Nyregistreringarna av bussar i Spanien ökade kraftigt under september, men övriga stora marknader hade en nergång. Foto: Irizar.

Nyregistreringarna av bussar i Spanien ökade kraftigt under september, men övriga stora marknader hade en nergång. Foto: Irizar.

Bussregistreringarna inom EU minskade med 3,9 procent under september, jämfört med samma period förra året. Det rapporterar de europeiska fordonstillverkarnas branschorganisation ACEA. Av de stora bussmarknaderna var det endast Spanien som hade en tillväxt, men denna var desto starkare: +24,7 procent.

De övriga stora bussmarknaderna i EU hade alla en nergång i september, jämfört med september 2013. Tyskland minskade med 10,3 procent, Frankrike med 13,6 procent, Storbritannien med 26,3 procent och Italien med 34,2 procent.

Under perioden januari – september ökade Spanien med 12,5 procent och Tyskland med 1,7 procent. De båda länderna fungerade som lokomotiv för bussförsäljningen. Totalt registrerades i EU under årets första månader 24 384 nya bussar, en uppgång med 3,4 procent jämfört med motsvarande period 2013.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)