Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny app för resenärer i Uppland

UL-appUpplands Lokaltrafik, UL, har nu lanserat en ny och modernare app som gör det möjligt för resenärerna att i i sin mobiltelefon söka och betala sin resa med kollektivtrafiken. Sedan några år tillbaka har det varit möjligt att köpa biljett via sms. Med nya appen kan man välja om biljetten ska betalas via bankkort som kopplas till appen eller om man föredrar att ha en reskassa laddad i sin telefon. Biljetten finns i mobiltelefonen och visas för föraren eller tågpersonalen.

– Vår ambition har varit att skapa en app med alla funktioner som efterfrågats av våra kunder med betoning på köp av enkelbiljett säger Angelique Prinz Blix, marknadschef för digital utveckling vid UL.

– Vi kommer att fortsätta utveckla appen med nya funktioner, exempelvis möjlighet att köpa periodbiljetter, föreslå alternativ resa vid trafikstörning och möjlighet för föräldrar att fylla barnens UL-kort via mobilens reskassa med mera.

Den nya appen har förutom biljettköp även förbättrad reseplanerare, integrerad karta och information om trafikstörningar. Det är också enklare köpa en kombinerad UL/SL-biljett till Stockholm.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)