Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sega biljettmaskiner arbetsmiljöproblem för förare

Bussförare vid Dalatrafik stressas av långsamma biljettmaskiner. Foto: Ulo MAasing.

Bussförare vid Dalatrafik stressas av långsamma biljettmaskiner. Foto: Ulo Maasing.

Biljettmaskiner som är så sega att bussförare blir stressade har nu blivit en fråga för Arbetsmiljöverket. Det är ett arbetsmiljöombud vid Keolis som har anmält problemet med Dalatrafiks biljettmaskiner till verket.

Problemet är att maskinerna är långsamma vid försäljning av både enkelbiljetter och kort, uppger Sveriges Radio Dalarna som citerar anmälan: ”Den svarar inte på våra kommandon. Detta gör att vi förare känner oss stressade och vi blir ofta försenade på våra turer.”

Enligt en teamchef vid Keolis i Borlänge har Dalatrafik tagit problemet på stort allvar och utfört omfattande tester av biljettmaskinerna. Resultatet är att ny programvara troligen måste tas fram för att göra maskinerna snabbare.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)