Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Berlin tar emot 70 Scania

Lokaltrafiken i BVerlin, BVG, har nu tagit emot de första 70 i en order på 156 Scania CityWide ledbussar. Foto: Ulo Maasing.

Lokaltrafiken i BVerlin, BVG, har nu tagit emot de första 70 i en order på 156 Scania CityWide ledbussar. Foto: Ulo Maasing.

De första 70 ledbussarna i en order på 156 som Scania har fått från lokaltraifken i Berlin har nu levererats. Det är BVG, Berliner Verkehrsgesellschaft, som har beställt bussarna.

De 18 meter långa, treaxliga bussarna har en kapacitet på  nästan 100 passagerare. De är också utrustade med två stora rullstolsplatser. Bussarna, som är av låggolvsmodell, är helt tillgänglighetsanpassade med en instegshöjd vid nigning på 250 – 270 millimeter.

Golvvärme vid framdörrarna håller golvet där torrt vid regn och isfritt vid kyla, vilket gör att halkrisken för passagerarna minskar.

Bussarna är utrustade med Scanias 9,3-liters Euro 6-motor DC09 på 320 hästkrafter.

BVG är det största lokaltrafikföretaget i den tyskspråkiga delen av Europa och trafikerar 149 busslinjer, 22 spårvägslinjer och tio tunnelbanelinjer.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

1 kommentar »

  1. Att Berlins bussbolag köper sådan ”gammal skåpmat”, när de kunde köpa t.ex. Volvo diesel-el-hybridbussar istället. Sådana som Hamburg har köpt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)