Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Halva priset för snabba appanvändare i Karlstad

Karlstadsbuss lanserar en ny app som ersätter SMS-biljetten.

Karlstadsbuss lanserar en ny app som ersätter SMS-biljetten.

Karlstadsbuss, som är huvudman för kollektivtrafiken i Karlstad, har i samarbete med Skånetrafiken och IT-företaget Softhouse Consulting tagit fram en ny app med mobilbiljett och en interaktiv karta. Appen ersätter SMS-biljetterna. Betalning görs med MasterCard eller Visa. Den som är snabb och skaffar appen nu kan dessutom köpa biljetter till halva priset till och med den 10 feb.

Biljetten bygger på Skånetrafikens mobilbiljett som varit i drift i Skåne sedan 2013, och som idag används i hela Sydtaxan, på Öresundstågen samt i Östergötland. Till en början säljs endast enkelbiljetter, men mycket talar för att fler produkter som periodkort kan flytta in i appen i framtiden.

För att köpa biljetter måste man först registrera sitt telefonnummer och ett betalkort. Detta gör man direkt i appen, och för den osäker finns en guide på karlstadsbuss.se. Sedan går det snabbt och enkelt att köpa biljett. Biljetten förköps och resenären aktiverar den innan han/hon går ombord på bussen.

Förköpta biljetter kan användas även om mobilnätet inte fungerar.

En annan nyhet är en klickbar karta. Med hjälp av den blir det enklare att se både realtider och att söka resor. Resenären behöver inte veta vad hållplatserna heter. Man skriver in en adress eller trycker på kartan dit man vill resa och klickar ”res till”. Eftersom gps:en i telefonen vet var man  befinner sig visar appen närmaste hållplats, vilken buss du ska ta, vart du ska gå av och hur du går sista biten till målet.

– Vi är tacksamma att Skånetrafiken låter oss ta del av deras populära mobilbiljett! Vi har därför kunnat lägga vår energi på att göra appen så lättanvänd som möjligt. Vår app sätter en ny standard för hur enkelt det är att söka resor, se realtider och köpa biljett i mobilen, säger Robert Sahlberg, affärsutvecklingsansvarig på Karlstadsbuss.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)