Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tidigare tung MP-politiker hjälper bussföretagen landet runt

Yvonne Blombäck, tidigare tung MP-politiker, ska hjälpa bussföretagen i deras politiska och opinionsbildande arbete. Foto: Privat.

Yvonne Blombäck, tidigare tung MP-politiker, ska hjälpa bussföretagen i deras politiska och opinionsbildande arbete. Foto: Privat.

Den tidigare tunga MP-politikern Yvonne Blombäck ska hjälpa den svenska bussbranschen i dess opinionsbildande och politiska arbete. Hon kommer på konsultbasis att stötta de regionala bussbranschföreningarna landet runt i det arbetet.

– Kollektivtrafik och särskilt busstrafik styrs i stor utsträckning av de beslut som fattas på regional och lokal nivå. Efter senaste valet har vi fått många nya beslutsfattare runt om i landet som behöver öka sina kunskaper om den svenska bussbranschen.

– Tack vare ett engagerat arbete i de regionala bussbranschföreningarna och med stöd av Yvonne Blombäck skapar vi förutsättningar för att nå ut till fler. Självklart samverkar våra regionala föreningar med oss i förbundet Sveriges Bussföretag som på central nivå arbetar med opinionsbildning och lobbying, säger Anna Grönlund, branschchef och vice vd för Sveriges Bussföretag.

Yvonne Blombäck var tidigare gruppledare för MP i Stockholms läns landsting och kommunpolitiker i Värmdö. Hon arbetar idag som konsult.

Från och med den här månaden kommer bussbranschen att öka sitt arbete med att påverka villkoren för bussföretagen på lokal och regional nivå. Syftet är att öka den politiska förståelsen för bussföretagens och busstrafikens möjligheter att bidra till en hållbar utveckling, framhåller man från Sveriges Bussföretag.

Arbetet finansieras med pengar från de så kallade bilprovningspengarna, alltså den fond som utgörs av kapitalet i den tidigare branschorganisationen Bussbranschens Riksförbund, BR.

Bilprovningspengarna kallas så därför att fonden består av de pengar som BR fick när man sålde sin andel i Svensk Bilprovning.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)