Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis får förlängt i Storstockholm

Keolis får förlängt avtal i Storstockholm för 570 bussar. Foto: Ulo Maasing.

Keolis får förlängt avtal i Storstockholm för 570 bussar. Foto: Ulo Maasing.

Bussoperatören Keolis fortsätter att köra busstrafiken stora delar av sydöstra och södra Storstockholm. Stockholms läns landsting har nämligen valt att förlänga sitt avtal med Keolis om SL-trafiken i Nacka, Värmdö, Huddinge, Botkyrka och Söderort. Keolis har bedrivit busstrafiken i områdena sedan 2011 och har nu fått förlängt avtal i ytterligare 3 år fram till 2021.

I de båda trafikområdena har Keolis 2 200 medarbetare och 570 bussar. Samtliga bussar drivs på förnyelsebara bränslen.

– Vi är glada över det förnyade förtroendet. Det visar att SL är nöjda med den trafik vi bedriver. Förlängningen skapar stabilitet så vi kan arbeta vidare och fintrimma två välfungerande trafikområden, säger Alexis Kahlmann, affärsområdesdirektör Keolis Stockholm.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Äntligen lite goda nyheter om Stockholms lokaltrafik, upphandlingarna som varit har bara ställt till bekymmer för dom som förlitar sig till att komma till jobbet varje dag. jag önskar Keolis lycka till med att bedriva en ypperlig lokaltrafik som resenärer är nöjda med. F.D Stockholms förare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)