Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny chef för Skånetrafiken

Linus Eriksson blir ny chef för Skånetrafiken.

Linus Eriksson blir ny chef för Skånetrafiken.

Region Skåne har utsett en ny trafikdirektör för Skånetrafiken. Det är Linus Eriksson, som närmast kommer från Trafikverket där han har arbetat som trafikledningschef med ansvar för väg- och tågtrafik i södra Sverige. Han efterträder Henrik Dagnäs som ordinarie trafikdirektör, sedan Dagnäs gått till Nobina Sverige.

– Linus Eriksson har med sin bakgrund från Trafikverket en unik förståelse för den skånska kollektivtrafikens förutsättningar. Han är en modern och lyhörd ledare med ett tilltalande driv och betydande kreativitet.

– Skånetrafiken är en mycket framgångsrik och välfungerande organisation som i mångt och mycket utgör en rollmodell inom regionen. Jag tycker Linus har rätt personlighet och kvalifikationer för att leda Skånetrafikens mycket intressanta utveckling framöver, säger regiondirektör Jonas Rastad.

Linus Eriksson är brandingenjör i grunden och har arbetat både operativt och som chef för komplexa infrastrukturorganisationer med politisk ledning.

Han tillträder tjänsten som trafikdirektör i Skånetrafiken den 13 april.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)