Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

BYD bekräftar skandinaviskt genombrott

Movia i Köpenhamn testar BYD:s elbuss vilket vi tidigare skrivit om. Foto: Movia.

Movia i Köpenhamn testar BYD:s elbuss vilket vi tidigare skrivit om. Foto: Movia.

Den kinesiska tillverkaren av eldrivna bussar, BYD (Build Your Dreams) ser den kommande leveransen av batteribussar till Eskilstuna som ett genombrott på den skandinaviska marknaden. Även om BYD-bussar rullar på försök i bland annat Köpenhamn är ordern från Eskilstuna den första ”riktiga” ordern från Skandinavien till BYD.

De två bussar som Transdev har beställt för trafiken i Eskilstuna ska sättas i trafik i november och kommer att ha en räckvidd på minst 250 kilometer i stadstrafik. BYD:s elbuss har nu testats i mer än 42 europeiska städer, uppger företaget.

– Det här är en mycket viktig order för BYD eftersom den svenska bussmarknaden är en av de mest krävande i världen, både när det gäller teknik och de krav som klimatet ställer, säger Isbrand Ho, vd för BYD Europe.

– Vi är övertygade om att det här bara kommer att vara den första i en serie order från skandinaviska operatörer.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)