Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt uppåt i Värmland

Fler reste med Värmlandstrafik i fjol. Foto: Värmlandstrafik.

Fler reste med Värmlandstrafik i fjol. Foto: Värmlandstrafik.

Resandet med Värmlandstrafiks bussar och ökade i fjol för sjunde året i rad. Ökningen var 1,6 procent, jämfört med året innan. I siffrorna ingår inte resandet med stadsbussarna i Karlstad eftersom den trafiken är Karlstadsbuss´ och inte Värmlandstrafiks ansvar.

Det totala resandet i fjol med tåg, buss, servicetrafik och separat skoltrafik var på cirka 7,6 miljoner resor. Dessutom bidrog Värmlandstrafik med cirka 1,4 miljoner resor inom tätortstrafiken i Karlstad.

Den största ökningen står tågtrafiken för. Här ökade antalet resor med åtta procent jämfört med året innan. Störst var ökningen på linje 70, sträckan Örebro-Kongsvinger. Det är också den mest trafikerade tåglinjen. Busstrafiken hade flest resor på sträckan Karlstad-Karlskoga.

Enligt Värmlandstrafik sparade man lågt räknat 119 miljoner kronor åt samhället i fjol genom miljöbesparingar, besparingar genom ökad trafiksäkerhet och besparingar genom att folk får möjlighet att pendla till sina jobb.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)