Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kollektivtrafikkvinna årets jämställdhetsstjärna

Ylva Preutz Papantoni, Årets jämställdhetsstjärna enligt Kvinnor i transportpolitiken. Foto: Stockholms läns landsting.

Ylva Preutz Papantoni, Årets jämställdhetsstjärna enligt Kvinnor i transportpolitiken. Foto: Stockholms läns landsting.

Nätverket för kvinnor i transportpolitiken har för första gången delat ut utmärkelsen Årets jämställdhetsstjärna. Priset delades ut i samband med nätverkets årsmöte i veckan och vinnaren var Ylva Preutz Papantoni, som arbetar med hållbarhetsfrågor inom kollektivtrafiken. Priset har tagits fram för att premiera en enskild person eller organisation som under föregående år gjort något framstående eller lovvärt för att främja jämställdheten för eller i transportsektorn.

Ylva Preutz Papantoni arbetar som strateg när det gäller social hållbarhet och tillgänglighet vid SL, dvs Trafikförvaltningen vid Stockholms läns landsting.

Styrelsen i Nätverket för kvinnor i transportpolitiken beslutade att tilldela priset på 10 000 kronor till Ylva Preutz Papantoni med följande motivering:

”Ylva driver med obändig energi och mycket humor på jämställdhetsarbetet såväl i organisationens många verksamhetsområden som inom förvaltningens egen organisation. Med hennes engagemang blir transportsektorn både bättre och mer jämställd.”

Nätverket för kvinnor i transportpolitiken bildades våren 2002. Syftet är att bidra till att förverkliga jämställdhet i de transportpolitiska målen, och att som en mötesplats för informationsutbyte och diskussioner om transportpolitiska frågor.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)