Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer VDL till Finland

Finska Koiviston Auto fortsätter att köpa VDL Citea. Här är några av företagets bussar i trafik i Lahti. Foto: VDL Bus & Coach.

Finska Koiviston Auto fortsätter att köpa VDL Citea. Här är några av företagets bussar i trafik i Lahti. Foto: VDL Bus & Coach.

Det finska bussföretaget Koiviston Auto utökar sin flotta av bussar från VDL. Företaget har beställt 30 VDL Citea LLE.  Det betyder att Koiviston Auto på några år har köpt 108 Citea LLE eftersom man 2014 tog emot en order på 78 bussar av modellen.

Koiviston Auto är Finlands största bussföretag och har linjetrafik över hela landet med dotterbolag i Lahtis, Borgå, Kervo, Huittinen, Jyväskylä, Kuopio, Uleåborg och Rovaniemi. Vagnparken uppgår till cirka 750 bussar och antalet anställda till omkring 1500.

25 av de nya bussarna ska trafikera Jyväskylä och fem av dem ska sättas i trafik i Uleåborg. Leveranserna sker i augusti och september.

Bussarna kommer att vara utrustade med Cummins motor ISB6.7 på 255 hästkrafter och ZF automatlådor. De har 39 fasta sittplatser och fyra klaffstolar på rullstolsplatsen. Dessutom kan de ta cirka 35 stående passagerare.

VDL säljs i Finland av VDL Bus & Coach Finland Oy, ett dotterbolag till svenska VDL Bus & Coach Nordic AB.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)