Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transportstyrelsen slår till igen

Får böta för att ha flyttat buss i verkstad och garage. Arkivbild: Ulo Maasing.

Får böta för att ha flyttat buss i verkstad och garage. Arkivbild: Ulo Maasing.

Samtidigt som Transportstyrelsen har aviserat att man ska bli mindre fyrkantig i tillämpningen av regelverket har myndigheten slagit till igen, rapporterar Kristianstadsbladet. Transportstyrelsen har nämligen kollat kör- och vilotider samt färdskrivare hos Bromölla Buss och hittade då enligt tidningen flera överträdelser av regelverket.

Bland annat har buss flyttats på verkstad och i garage – och Bromölla Buss har ålagts en sanktionsavgift på 157 000 kronor.

Mikael Nilsson, ordförande i Föreningen Skånes Bussföretag, reagerar kraftigt mot Transportstyrelsen och dess agerande. Han anser också att regelverket är utformat för lastbilstrafik och inte för den verklighet som bussföretagen arbetar efter.

– Om något oförutsett händer kan en lastbilsförare lättare ta paus på en rastplats utan toaletter. Det är skillnad om man har 50 passagerare, då kan man komma i en konfliktsituation, säger Mikael Nilsson.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)