Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hård kritik mot västsvenskt bussföretag

Nio av tretton skolbussar i Vänersborg körs av Tanum Buss, ett företag som får hård kritik av Transportstyrelsen. Foto: Ulo Maasing.

Nio av tretton skolbussar i Vänersborg körs av Tanum Buss, ett företag som får hård kritik av Transportstyrelsen. Foto: Ulo Maasing.

Det västsvenska bussföretaget Tanum Buss får hård kritik av Transportstyrelsen sedan myndigheten gjort en tillsyn hos företaget. ”Kontrollen visar ett stort antal mycket allvarliga överträdelser, som man inte gjort tillräckligt för att komma tillrätta med”, skriver myndigheten. Tanum Buss åläggs nu att betala högsta möjliga sanktionsavgift, 200 000 kronor.

Företaget kör bland annat nio av tretton skolbussar i Vänersborg. Trafiken har upphandlats av Västtrafik som anlitar Nettbuss som entreprenör. Nettbuss, i sin tur, anlitar Tanum Buss som underentreprenör.

Enligt Sveriges Radio P4 Väst har Transportstyrelsen funnit 248 överträdelser av olika regler och bestämmelser när man under två månader gjorde en tillsyn av Tanum Buss. Det handlar om brott mot kör- och vilotidsregler samt felaktig hantering av färdskrivare.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)