Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina storhandlar Volvobussar

Nobina har köpt 276 Volvo 8900. Foto: Volvo.

Nobina har köpt 276 Volvo 8900. Foto: Volvo.

Volvo Bussar har fått en order på totalt 276 bussar från Nobina, för leverans till den svenska marknaden under 2015. I ordern ingår bland annat 140 bussar till Värmland, 72 till Stockholm, 24 till Nora/Hällefors och 22 till Uppland. Ordern är Volvos hittills största på den svenska marknaden.

Samtliga bussar är av modellen Volvo 8900, men utförandet skiljer sig åt något beroende på regionala krav och önskemål. Bussarna för Värmland blir utpräglade regionbussar med god komfort. De fordon som ska rulla i Stockholm kommer framför allt att användas som matarbussar i förortstrafik och här ligger fokus på hög kapacitet.

De första bussarna levereras till Stockholm i juni, i augusti får Nora/Hällefors sina nya fordon och i slutet av året är dags för leverans av bussarna till Värmland.

Ordern omfattar 70 tvåaxliga och 206 treaxliga bussar i längder från 12 till 14,8 m. Samtliga bussar är av modellen lågentré och utrustade med Volvos 8-litersmotor för biodiesel på 320 hk, godkänd enligt Euro 6.

– Vi är naturligtvis oerhört glada och stolta över den här ordern till Nobina, som är den enskilt största order vi någonsin har tagit på den svenska marknaden, säger Andreas Baljhagen, Key Account Manager på Volvo Bussar.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)