Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med sammanslagning X2AB och Samtrafiken – X2AB:s verksamhet avvecklas

Gerhard Wennerström fortsätter som vd för Samtrafiken när X2AB:s verksamhet nu förs in i företaget. Foto: Ulo Maasing.

Gerhard Wennerström fortsätter som vd för Samtrafiken när X2AB:s verksamhet nu förs in i företaget. Foto: Ulo Maasing.

Det så kallade fördubblingsbolaget X2AB:s verksamhet och Samtrafiken slås samman från och med den 1 maj 2015. Då tar Samtrafiken över den utvecklingsverksamhet som X2AB byggt upp under drygt tre års tid. Syftet är enligt ägarna att tillvarata styrkorna i båda organisationerna och därigenom skapa förutsättningar för en fortsatt offensiv branschgemensam utvecklingsverksamhet. I samband med övertagandet kommer X2AB att avvecklas. Samtrafiken tar över X2AB:s medarbetare förutom vd:n Charlotte Wäreborn Schultz.

– Jag kommer inte att vara med på den fortsatta resan, skriver Charlotte Wäreborn Schultz på sin blogg.

Samtrafiken kommer att hålla en extra bolagsstämma den 28 maj. Då ska ägarna besluta om att Samtrafiken också ska bedriva utvecklingsverksamhet i inom kollektivtrafiken.

– För oss är det här väldigt positivt. Branschen får nu en gemensam utvecklingsarena, säger Gerhard Wennerström som även i fortsättningen kommer att vara vd för Samtrafiken.

– Vi kommer bu att driva vidare bland annat arbetet med att utveckla det projekt som X2AB har inlett med biljett- och betalsystem för kollektivtrafiken.

– För Samtrafikens ägare, partners och kunder innebär övertagandet möjligheter att driva gemensam branschutveckling och samverkan på ett mer effektivt sätt än tidigare. Ägarna vill ta tillvara på erfarenheterna inom båda organisationerna samtidigt som man skapar en tydlighet med en organisation, säger Peter Örn, styrelseordförande på Samtrafiken.

– Det är min övertygelse att den professionella utvecklingsverksamhet präglad av snabba leveranser som byggts upp inom X2AB, nu kommer att drivas vidare av Samtrafiken med fortsatt fokus på leverans för att öka resenärsnytta, effektivitet och branschnytta. Det gäller inte minst det i branschen mycket väl förankrade Biljett- och betalprojektet, säger X2AB:s styrelseordförande Anna Grönlund Krantz.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)