Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Krig om flygbussresenärer mellan Västerås och Arlanda

Swebus utökar mellan Arlanda och Västerås när Bus4You går in på linjen. Foto: Swebus.

Swebus utökar mellan Arlanda och Västerås när Bus4You går in på linjen. Foto: Swebus.

Rena flygbusskriget är på väg att bryta ut mellan Arlanda och Västerås. Sedan det blivit klart att Nettbuss Express genom sitt varumärke Bus4You den här månaden satsar på flygbusstrafik mellan Västerås och Arlanda kontrar nu Swebus med att öka sitt utbud på sträckan. Hittills har Swebus varit ensam aktör på linjen. Men nu lanserar Swebus fler turer på linjen så att resenärerna får 20 avgångar att välja bland varje vardag.

Swebus kommer att köra upp till tre gånger i timmen från tidig morgon till sen kväll. Dessutom har justeringar i tidtabellen gjorts för att bättre matcha flygtider.

– Arlanda som destination fortsätter växa och fler resenärer väljer att åka buss. Vi satsar därför på fler avgångar för ökad flexibilitet att ta sig till flyget, säger Christel Grip, presschef på Swebus.

Utöver de nya turerna så har Swebus även justerat i tidtabellen för att bättre matcha flygets avgångstider.

– Vi har exempelvis justerat första avgångstiden från Västerås med nästan en timme tidigare. Första bussen avgår nu klockan 03:30 för att fler resenärer ska hinna med tidiga morgonflyg, säger Christel Grip, presschef på Swebus.

De nya avgångarna på flygtransferlinjen kommer att börja avgå från och med den 11 maj, alltså en vecka innan Bus4You startar sin trafik på linjen.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)