Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lindström fortsatt avstängd – fortsatta samtal nästa vecka

SL-chefen Anders Lindström är fortsatt skiljd från sin tjänst men anställd vid SL. Samtalen mellan honom och hans chef fortsätter nästa vecka. Foto: Ulo Maasing.

SL-chefen Anders Lindström är fortsatt skiljd från sin tjänst men anställd vid SL. Samtalen mellan honom och hans chef fortsätter nästa vecka. Foto: Ulo Maasing.

SL-chefen Anders Lindström är fortsatt skild från sin tjänst, men har än så länge kvar sin anställning. Samtalen mellan honom och landstingsdirektören Toivo Heinsoo ska fortsätta nästa vecka, uppger Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen.

Så här lyder det kortfattade pressmeddelandet:

”Idag har landstingsdirektör Toivo Heinsoo och Anders Lindström haft ett första möte. Anders Lindström har kvar sin anställning men är fortsatt skild från sin tjänst som chef för trafikförvaltningen och VD för SL samt Waxholmsbolaget. Samtalen kommer att återupptas i nästa vecka.

– Anders Lindström har redogjort för händelsen och sin syn på den. Jag har meddelat honom att han är fortsatt skild från sin tjänst och på vilket sätt som ett åsidosättande av förtroendet påverkar hans framtida möjligheter som förvaltningschef. Nu ska vi ta helg och återuppta dialogen i nästa vecka.

Det var i samband med en tjänsteresa till Hongkong som Anders Lindström vid återresan till Sverige skulle handla i en butik vid flygplatsen. När han kom till kassan så betalade han för en vara men inte för en plånbok.”

Av pressinformationen från landstinget framgår inte om landstingsdirektören i sitt möte med Lindström har tagit upp den kritik som riktats mot SL-chefens besök hos MTR som också kan väntas lägga bud i den stora, pågående pendeltågsupphandlingen i Stockholm.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)