Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MalmöExpressen blir filmstjärna

Får filmroll. Foto: Skånetrafiken.

Får filmroll. Foto: Skånetrafiken.

MalmöExpressen, den nya BRT-liknande busslinje som invigdes i Malmö förra året, blir filmstjärna i dagarna. En dramakomedi som kommer upp på bio nästa år spelar just nu in scener i Malmö och på torsdag den 21 maj filmar man på MalmöExpressen.

Filmteamet har fått abonnera en buss under inspelningen. Filmning kommer att ske längs linje 5:s ordinarie sträckning. Miljöer kommer att filmas runt St Knuts torg, Möllevångstorget, Hyllie, Centralstationen och Kungsparken.

– Malmö är fantastisk som filmstad med spännande miljöer och många duktiga filmarbetare. I filmen berättar vi inte att det är Malmö, men alla som kan Malmö kommer att känna igen sig.

– MalmöExpressen tycker vi passar väldigt bra in i bilden med sin karaktäristiska design. Så fort vår regissör och fotograf såg den, så var de sålda och sa att den här bussen måste vi ha med i filmen, säger prduktionsledaren Sanne Övermark.

– Vi tycker det är roligt att kunna ställa upp och visa upp vår trafik i både korta och långa filmproduktioner. Vi har redan medverkat ibland annat Bron och Wallander, så vi är ganska vana, säger Ulrika Mebius, press- och informationschef på Skånetrafiken.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)