Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

650 meter – då tog SL-chefen taxi

Anders Lindström, flitig taxiresenär. Foto: Ulo Maasing.

Anders Lindström, flitig taxiresenär. Foto: Ulo Maasing.

Förre chefen för trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting och vd:n för Storstockholms Lokaltrafik, Anders Lindström, tog taxi istället för att gå eller åka med det egna företaget på en sträcka av 650 meter. Det avslöjar lokaltidningen Mitti i Stockholm som har gått igenom taxikvitton från drygt 1500 tjänstemän och politiker inom trafikförvaltningen, SL och landstingsstyrelsen.

Lindström toppar listan med råge – 148 048 kronor under åren 2012-2014 samt ytterligare någon tiotusing under den tid han hann vara SL-chef i år.

Många resor var korta. SL-chefen åkte gärna taxi mellan det egna kontoret och landstingshuset på Hantverkargatan, en sträcka på drygt två kilometer. Kortaste resan var 650 meter och gick mellan SL-högkvarteret och hotell Courtyard by Marriott.

Enligt landstingets policy ska tjänsteresor inom länet göras med kollektivtrafiken om det inte finns särskilda skäl att åka taxi eller egen bil.

Landstingsdirektören Toivo Heinsoo uppger för Mitti att Lindströms taxiresor ingick i den samlade bedömningen av om landstingsledningen kunde ha förtroende för Lindström.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)