Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussar räddar Stockholmstrafiken i sommar

 

Räddar hundratusental Stockholmare och besökare i sommar. Foto: Ulo Maasing.

Räddar hundratusental Stockholmare och besökare i sommar. Foto: Ulo Maasing.

Utan bussar som ersätter spårtrafik skulle kollektivtrafiken i Stockholmsområdet rasa samman i sommar. Under stora delar av sommaren kommer spårvägar, tunnelbanor pendeltåg och andra förortståg att beröras av stora avstängningar. Det innebär att busstrafik blir räddningen för hundratusentals resenärer.

Här är avstängningarna: På tunnelbanan kommer arbeten att ske på två av linjerna, röd linje mellan Sätra och Skärholmen samt grön linje mellan Blackeberg och Hässelby strand. På den ena linjen ställs trafiken in från den 22 juni till den 5 augusti, på den andra mellan 22 juni och 16 augusti. Bussar räddar, mellan Sätra och Skärholmen i tvåminuterstrafik.

Men det räcker inte med det. Den helt nya sträckningen av tvärbanan mellan Solna station och Alvik – känd för ideliga trafikstopp – kommer att vara avstånd från 22 juni till den 9 augusti för underhållsarbeten. 6 juli till den 2 augusti kommer dessutom även sträckan Gröndal – Sickla udde att vara avstängd. Bussar ser till att resenärerna kommer fram.

Mellan 19 juni och den 7 november ska nya avstängningar drabba Roslagsbanan. Terminalen i Stockholm, Östra station, stängs och tågen vänder vid Universitetet. Näsbyparkslinjen ersätts med buss, för att nämna några av störningarna på banan.

Även pendeltågstrafiken räddas av bussar i sommar. Mellan dem 22 juni och 2 augusti ersätter fyra busslinjer pendeltågen mellan Västerhaninge och Nynäshamn. Och mellan Spånga och Bålsta stängs tågtrafiken av under två perioder. Under en månad går inga tåg mellan Gnesta och Södertälje. Buss fixar resorna.

Saltsjöbanan mellan Slussen och Saltsjöbaden är avstängd i tre somrar för underhållsarbeten. Sedan väntar bygget av nya Slussen och ett flerårigt stopp på banan…

Share Dela

Taggat som: , , ,

2 kommentarer »

  1. Längtar till att man åker Tvärbanan och slippa byta i Alvik

  2. Kommer vara ”avstånd” 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)