Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånska expressbussresenärer nöjdast

Bäst betyg bland de skånska stadsbussarna får stadtrafiken i Landskrona. Foto: Skånetrafiken.

Bäst betyg bland de skånska stadsbussarna får stadtrafiken i Landskrona. Foto: Skånetrafiken.

Resenärer som åker med två av de regionala exprssbusslinjerna i Skåne är de nöjdast med sin kollektivtrafik och sin resa. När resenärerna själva får välja toppar SkåneExpressen 3 och 4 i Skånetrafikens kvalitetsmätningar.

Två gånger om året mäter Skånetrafiken kvaliteten ombord på bussar och tåg. Resenärer på ett stort antal buss- och tågturer får svara skriftligt på vad de tycker om allt från bemötande, information, städning och tidtabell. SkåneExpressen 3 och 4 på Österlen fick högst betyg av kunderna. Bland stadsbussarna ligger stadstrafiken i Landskrona i topp.

Det är totalt cirka 15.000 kunder som svarat på enkäten. Den generella kundnöjdheten är 7,52 (7,44) för stadsbuss, 7,72 (7,63) på regionbuss, 7,16 (7,08) för Pågatåg och 6,92 för Öresundstågen, allt på en tiogradig skala. Siffrorna inom parantes är motsvarande siffra vid höstens mätning, vilken i sin tur var något högre än resultatet för våren 2014. (Öresundstågen mättes i separat mätning tidigare och därför går resultaten inte att jämföra.)

På Österlen har kunderna uppskattat bytet till helt nya fordon på SkåneExpressen 3 och 4 mellan Ystad, Simrishamn, Brösarp och Kristianstad och höjt sitt betyg kraftigt till det allra högsta snittbetyget i hela mätningen – 8,4.

SkåneExpressen 1 och 2 som kör Kristianstad-Hörby-Lund/Malmö fick 8,39 i betyg av kunderna, jämfört med 8,33 i höstas. SkåneExpressen 1 och 2 körs med äldre fordon, och får sitt lägsta snitt på just fordonets skick – 7,8.

I vårens mätning har Landskronas stadsbussar återtagit täten bland stadsbuss-städerna (8,13 jämfört med förra mätningens 7,96) och Helsingborg har kämpat sig upp och ligger nu på tredje plats (7,92 jämfört med höstens 7,46). Snittet för stadsbuss ligger på 7,52.

Taggat som: ,

1 kommentar »

  1. Kan det va för dom bussarna går på diesel ? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)