Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Colombiansk stororder till Scania

Den colombianska storstaden Cartagena har beställt 147 Scaniabussar till sitt nya BRT-system. Foto:Melangaro/Wikimedia Commons.

Den colombianska storstaden Cartagena har beställt 147 Scaniabussar till sitt nya BRT-system. Foto:Melangaro/Wikimedia Commons.

Scania har fått en stororder på 147 gasbussar med euro 6-motorer till staden Cartagena i Colombia. Affären är en del av stadens satsning på ett nytt transportsystem och Scanias hittills största gasbussaffär i Sydamerika. Bussarna ska användas i stadens nya BRT-system, Transcaribe.

Scania ansvarar också för service och underhåll av hela flottan.

Cartagena är den första staden i Colombia som väljer en gaslösning för sina stadstransporter. Jämfört med den nuvarande bussflottan innebär lösningen en kraftig sänkning av utsläppsnivåerna.

Sotramac och Transambiental är två av de företag som fått uppdraget att trafikera de nya BRT-linjerna. Till Sotramac levereras 58 stycken 18-meters bussar med motorer på 320 hästkrafter och plats för 160 passagerare. Till Transambiental levereras 89 stycken 12-meters standardbussar med gasmotor på 280 hästkrafter.

Samtliga bussar omfattas av Scania Fleet Management System som levererar realtidsinformation om fordonens bränsleförbrukning, rutter, servicebehov och förarbeteende.

Förutom leveransen av bussarna ansvarar Scania för det kontinuerliga underhållet.

– Scania kommer att anlägga och driva en serviceverkstad vid respektive operatörs depå. Verkstäderna kommer att tillhandahålla Scanias servicetekniker och alla delar som behövs för att säkra högsta möjliga driftsäkerhet och prestanda, säger Benoit Tanguy, vd för Scania i Colombia.

Sotromac och Transambiental har skrivit på serviceavtal på tio respektive fem år med Scania.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)