Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbusstillverkare applåderar konkurrents premiär

Jonas Hansson, vd Hybricon. Foto: Ulo Maasing.

Jonas Hansson, vd Hybricon. Foto: Ulo Maasing.

Den Umeåbaserade elbusstillverkaren Hybricon ser positivt på att Sveriges första elbusslinje, linje 55 i Göteborg, startade på måndagen. Detta trots att bussarna på linjen kommer från konkurrerande Volvo. Linje 55 är en del av ett stort utvecklingsprojekt i Göteborg, ElectriCity, uppbyggt kring elbussar.

– Vi tror att det här är jättebra för oss. Det är viktigt att elbussar sprids och det skapar ringar på vattnet även för oss. Hybricon har ingen illusion om att ta hela elbussmarknaden.

– Vi är jättenöjda om vi får en mindre del av marknaden, och den här typen initiativ är jätteviktiga för oss. Får vi exempelvis tio procent av marknaden vore det väldigt bra. Men det är klart att vi kommer att vara mindre än Volvo, säger Hybricons vd Jonas Hansson till nyhetsbyrån Finwire.

– Vi bedömer att vi har ett fortsatt försprång på ett par år. Just nu kan vi ladda våra batterier snabbare och driva bussarna längre jämfört med Volvos nya elbussar på linje 55, framhåller Jonas Hansson som räknar med att fler aktörer kommer med elbusslösningar.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)