Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre lönsamhet för Volvo Bussar

Under årets andra kvartal sattes Volvos helelktriska buss i reguljär linjetrafik. Foto: Ulo MAasing.

Under årets andra kvartal sattes Volvos helelektriska buss i reguljär linjetrafik. Foto: Ulo Maasing.

Volvo Bussar förbättrade sin lönsamhet under det andra kvartalet i år, jämfört med samma period förra året. Även halvårsresultatet blev bättre än i fjol. Det framgår av Volvokoncernens delårsrapport som presenterades på fredagsmorgonen. Omsättningen under det andra kvartalet i år låg 27 procent över fjolårets första kvartal.

I absoluta tal landade omsättningen andra kvartalet på 6 051 miljoner kronor i år mot 4 775 miljoner förra året. För hela det första halvåret lyfte omsättningen med 33 procent, från 8 142 miljoner i fjol till 10 799 miljoner i år.

Rörelseresultatet under det andra kvartalet blev 111 miljoner kronor mot 70 miljoner samma kvartal 2014.

Samtidigt finns det mörka moln på himlen för Volvo bussar. Orderingången minskade nämligen under andra kvartalet med 37 procent.

Volvo Bussar levererade 2191 bussar under det andra kvartalet 2015, jämfört med 2194 bussar det andra kvartalet 2014. Orderingången det andra kvartalet uppgick till 1515 bussar, jämfört med 2403 bussar föregående år.

I sin analys av bussmarknaden konstaterar Volvo i delårsrapporten att den europeiska marknaden har återhämtat sig något under den första halvan av 2015. I Sydamerika är utvecklingen på den brasilianska bussmarknaden fortsatt svag.

I Nordamerika fortsätter marknaderna för långfärdsbussar och linjebussar att förbättras, liksom segmentet för stadsbussar. Marknaden för långfärdsbussar i Indien fortsätter att vara svag. I Kina minskar marknaden.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)