Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Planera resan i Apple Watch

Reseplaneraren Res i STHLM är en av de första svenska apparna för Apple Watch.

Reseplaneraren Res i STHLM är en av de första svenska apparna för Apple Watch.

Bussoperatören Nobina köpte i våras appen Res i STHLM, den app som fristående aktörer skapat för planering av resor i Storstockholm och som snabbt blev Stockholmarnas favoritapp för planering av SL-resor. I samband med att Apple Watch lanseras i Sverige kommer Res i STHLM att vara en av de första svenska apparna som kan laddas ner för Apple Watch. Lanseringen sker på fredagen.

– Med rätt information som specialdesignas till varje kund sänker vi trösklarna in till kollektivtrafiken. Och eftersom resorna kommer att gå smidigare kommer kundnöjdheten att öka. Exempelvis kommer klockan att berätta när det är dags att gå hemifrån för att hinna med tunnelbanan eller bussen.

Om Res i STHLM

Appen Res i STHLM har länge varit den mest använda appen för reseplanering i Storstockholm. Under de senaste månaderna har mycket hänt i utvecklingen av appen:

– 31 mars tog Nobina över utvecklingsansvaret för appen.
– 4 maj utökades appen med språkstöd för engelska och tyska.
– 20 maj kom första användarenkäten med fråga om användarna vill kunna köpa biljett i appen.
– 15 juni föddes Res i STHLM för Android.
– 17 juli ser Res i STHLM för Apple Watch dagens ljus.

– Att springa för att hinna kommer att vara ett minne blott, säger Henrik Dagnäs marknadsdirektör på Nobina.

– Vi vill att trafikföretagen ska ta större ansvar för att leverera ökad nytta för resenärerna. Genom att ställa funktionskrav i upphandlingen kommer nu detta välkomna initiativ som ytterligare ett led i att göra det enklare och smidigare att resa med kollektivtrafiken, säger Kristofer Tamsons (M), trafiklandstingsråd i Stockholms län och SL:s ordförande.

– Vi vill driva Res i STHLM i samma användargenererade nybyggaranda som den en gång startade. Därför frågar vi användarna hur de vill planera sin resa istället för att ge färdiga svar. Det tror jag att hela kollektivtrafiken tjänar på, säger Henrik Dagnäs.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)