Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare kan frias från svår olycka

PolisEn bussförare i Lund kan komma att frias från att ha vållat den svåra bussolyckan i Lund den 6 februari. Vid olyckan omkom en person och tre skadades svårt när en buss skenade längs trottoaren på Bangatan i Lund. Olyckan inträffade samtidigt som en hetvattenläcka orsakade tät dimma i centrala Lund.

Bussen körde på trottoaren i 45 kilometer i timmen och föraren är sedan olyckan misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Föraren har hela tiden hävdat att ett tekniskt fel gjorde att han var hjälplös när bussen skenade.

Enligt Sydsvenska Dagbladet har nya uppgifter framkommit som kan ge föraren rätt. Kammaråklagare Stefan Waern har nu begärt att dessa nya uppgifter som pekar på att det kan ha varit tekniska problem med olycksbussen ska kontrolleras.

– Det finns tecken på att det inte kan uteslutas att chaufförens uppgifter om han haft problem före olyckan stämmer, säger han till Sydsvenskan.

– Det verkar inte vara den första bussen av den här typen som råkar ut för någonting liknande.

Åklagaren uppger också att uppgifterna tills vidare räcker för att åstadkomma så starka tvivel att han idag inte kan fullfölja ett åtal mot föraren. Han räknar med ett slutligt ställningstagande i åtalsfrågan i september.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)