Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Europas bussmarknad växer

Stadsbussar i Milano. I juni nästan fördubblades nyregistreringarna av bussar i Italien. Foto: Ulo MAasing.

Stadsbussar i Milano. I juni nästan fördubblades nyregistreringarna av bussar i Italien. Foto: Ulo MAasing.

Kurvorna pekar uppåt på den europeiska bussmarknaden. Under juni nyregistrerades 28,6 procent fler bussar på 3,5 ton och däröver i EU, jämfört med samma månad förra året. Totalt nyregistrerades under månaden 3569 bussar i EU. Det visar siffror från de europeiska fordonstillverkarnas organisation ACEA.

Flera av de stora bussmarknaderna hade kraftiga ökningar av nyregistreringarna under juni: Italien +92,6 procent, Frankrike +59,4 procent, Storbritannien +42,9 procent och Tyskland + 22,8 procent. Den enda stora marknaden som backade var Spanien med -4,7 procent under juni i år, jämfört med samma månad i fjol.

Även totalt under första halvåret ökade EU-marknaden för bussar med 16,9 procent fler nyregistrerade fordon. Totalt 18 669 nya bussar nyregistrerades. Här fungerade Spanien som en motor med +57,4 procent, följd av Storbritannien med 21,6 procent, Frankrike +18,9 procent och Italien +16,8 procent.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)