Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Optare nominerat till prestigefullt pris

Busstillverkaren Optare har nominerats till det mest prestigefyllda priset i brittisk transportnäring, National Transport Awards. Nomineringen gäller företagets elbussar av vilka två går i trafik i Karlstad. Foto: Optare.

Busstillverkaren Optare har nominerats till det mest prestigefyllda priset i brittisk transportnäring, National Transport Awards. Nomineringen gäller företagets elbussar av vilka två går i trafik i Karlstad. Foto: Optare.

Busstillverkaren Optare har nominerats till det mest prestigefyllda priset i brittisk transportnäring, National Transport Awards. Företaget har nominerats i kategorin Årets leverantör till transportnäringen och är den enda busstillverkare som har nominerats i de 20 kategorier som har nominerats till National Transport Awards.

Optare har nominerats för sin utveckling av elbussar som enligt nomineringskommittén ”bidrar väsentligt till förbättrad luftkvalitet och minskade utsläpp i våra städer”.

I samma kategori har sex andra företag nominerats, från leverantörer av säkerhetsutrustning till företag som bygger infrastruktur för järnvägar. Prisutdelningen sker i London den 8 oktober.

National Transport Awards delas ut i 20 kategorier som omfattar hela transportsektorn, från flygplatser till färjerederier och hamnar.

Många av kategorierna har dock en nära koppling till bussbranschen. Bland annat utses den aktör som har bidragit mest till bättre bussförbindelser, Årets bussoperatör, bästa bidrag till hållbara transporter, mest innovativa transportprojekt, bästa reseinformation och marknadsföring och Årets medarbetare.  Av de tolv nominerade i den sistnämnda kategorin är fem bussförare.

Även den lokala/regionala myndighet som har gjort bäst insatser för transporterna i sitt område får ett pris.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)