Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny app för snabbköp av stadsbussbiljetter

Skånetrafikens nya app Stadsbiljetten gör det möjligt att snabbt köpa biljett till kollektivtrafiken i de skånska städerna. Foto: Skånetrafiken.

Skånetrafikens nya app Stadsbiljetten gör det möjligt att snabbt köpa biljett till kollektivtrafiken i de skånska städerna. Foto: Skånetrafiken.

Skånetrafiken har nu lanserat en ny app, Stadsbiljetten, som gör det möjligt för stadsbussresenärer i Skåne att mycket snabbt köpa biljett. Appen känner med hjälp av resenärens telefons gps av var kunden befinner sig och väljer rätt stad. Därefter kan resenären snabbt och enkelt köpa sin biljett.

En köpt biljett är giltig i en timme inom det område som trafikeras av stadsbussar i den valda staden. Inom det området kan kunden resa med stadsbuss, regionbuss och tåg. Kunden kan även välja att köpa en eller flera biljetter i förväg och aktivera biljetten när han eller hon ska resa.

I dagsläget kan man betala med VISA eller Mastercard och under hösten tillkommer betalning via faktura. Appen finns för iPhone och Android och fungerar i de tio skånska städer som har stadsbusstrafik.
Lanseringen av Stadsbiljetten påverkar inte Skånetrafikens befintliga app där man precis som tidigare förutom att söka resor även kan köpa biljetter till angränsande län och Danmark.

– Med Stadsbiljetten kan vi erbjuda våra resenärer ett modernt och smidigt alternativ till sms-biljetten. Vi hoppas att den kommer att locka till spontant resande, säger projektledare Pernilla Nilsson vid Skånetrafiken.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)