Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Peter Jeppsson vice vd för Svenskt Näringsliv

Peter Jeppsson blir vice vd för Svenskt Näringsliv. Foto: Paul Quant.

Peter Jeppsson blir vice vd för Svenskt Näringsliv. Foto: Paul Quant.

Transportföretagens och Sveriges Bussföretags vd Peter Jeppsson har utsetts till vice vd i Svenskt Näringsliv med ansvar för arbetsmarknadsfrågor. Peter Jeppsson har varit vd i Transportföretagen (tidigare Transportgruppen) sedan 1997. Dessförinnan var han bland annat vd i Handelns och tjänsteföretagens arbetsgivarorganisation HAO. Han har en jur kand och lång erfarenhet som förhandlingsjurist.

Peter Jeppsson tillträder sin nya befattning i september och efterträder Christer Ågren som vid årsskiftet går i pension.

– Nu har vi en avtalsrörelse framför oss där mycket står på spel. Vi har ett stort ansvar att se till att avtalen som kommer ut bidrar till att stärka svenska företags konkurrenskraft, säger Peter Jeppsson.

– Peter är en mycket skicklig och respekterad förhandlingsperson. Med hans gedigna erfarenheter av arbetsgivar- och förhandlingsfrågor har han vad som krävs för att bidra till att fortsätta utveckla och stärka samverkan mellan förbunden inom Svenskt Näringsliv, kommenterar Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)