Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Polisen avskriver anmälan mot sexförare

SexbussPolisen har avskrivit fallet med den bussförare i Lund som anklagas för att ha haft sex, samtidigt som han körde en buss på linje 5 i Lund. Händelsen har varit mycket uppmärksammad i media i hela landet, och så sent som på tisdagen stängde Skånetrafiken och Nettbuss av föraren från att köra buss tills polisutredningen var klar. Men polisen har alltså lagt ner fallet.

– Alla olämpliga beteenden är inte straffbara, säger kriminalinspektör Anne Lindvall till Aftonbladet.

– Rubriceringen var tjänstefel och det lyder inte under allmänt åtal.

Medan föraren hade sin amorösa eskapad på bussen fanns en kvinnlig passagerare kvar ombord, utan förarens vetskap. Och eftersom varken föraren eller hans kvinnliga partner visste att så var fallet kan det inte bli fråga om ofredande eftersom det inte fanns något uppsåt. Bussen har också stått stilla under händelsen, vilket betyder att det inte heller var aktuellt med vårdslöshet i trafik.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)