Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sexförare stoppas under utredning

Den mycket uppmärksammade händelsen skedde på fredagskvällen på en buss på linje 5 i Lund.

Den mycket uppmärksammade händelsen skedde på fredagskvällen på en buss på linje 5 i Lund.

Den bussförare som enligt vittnesuppgift hade sex med en kvinna, samtidigt som han körde en av Lunds stadsbussar får inte köra buss under tid som polisutredningen av händelsen pågår. Tidigare har Nettbuss Stadsbussarna uppgett att föraren får fortsätta under utredningstiden, men nu har det beslutet ändrats. Händelsen har fått stor uppmärksamhet i media, landet runt.

På tisdagsförmiddagen hade Skånetrafiken och Nettbuss ett möte kring händelsen i fredags kväll. Då bevittnade en kvinnlig resenär vad hon beskriver som en intim situation mellan bussföraren och en annan kvinnlig resenär.

Nu har Skånetrafiken och Nettbuss gemensamt kommit fram till att föraren under den tid som polisutredningen pågår inte kommer att köra buss. Föraren kommer istället att arbete med andra arbetsuppgifter inom Nettbuss.

–  Från Skånetrafikens sida tycker vi att detta är ett korrekt beslut, säger Maria Holmgren, stf trafikdirektör på Skånetrafiken.

– Att resa kollektivt handlar i mångt och mycket om att känna sig trygg som resenär. Nu får polisutredningen utvisa vad som hänt.

Föraren har i samtal med sin arbetsgivare nekat till anklagelserna.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)