Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

28 landsbygdslinjer i Östergötland läggs ner

Ostgotbuss

28 landsbygdslinjer i Östergötland läggs ner. Foto: Östgötatrafiken.

Region Östergötland beslutade på torsdagen att avveckla 28 busslinjer på den östgötska landsbygden. Politikern anser att linjerna har för få resenärer för att det ska vara motiverat att trafikera dem med buss. Istället ska busstrafiken ersättas med närtrafik och samordnas med sjukresor och färdtjänst.

Den som har för långt till en av de busslinjer som finns kvar ska kunna beställa resor mellan klockan 9 och 12.30, samt 17 och 21 på vardagar. På helger föreslås tiderna bli mellan  klockan 9 och 15.

– Det är väldigt få som berörs av det här, säger Göran Gunnarsson (C), ordförande i Region Östergötlands trafik- och samhällsplaneringsnämnd till SvT Nyheter Östergötland.

Från flera kommuner har man visat oro för hur gymnasieeleverna nu ska kunna ta sig till och från sina skolor, men Göran Gunnarsson menar att Östgötatrafiken exempelvis ska kunna köpa in sig på kommunernas skolskjutsar.

Han framhåller för SvT Östergötland att regionen inte ser indragningarna som en besparing, utan som en omfördelning av resurserna.

– Vi ska använda en del av pengarna för att genomföra förbättringar på tre, fyra stadslinjer, säger han till SvT Nyheter Östergötland.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)