Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvohöjdare i Dublin

Den irländske transportministern invigde 90 nya dubbeldäckare från Volvo/Wrightbus hos Dublin Bus. Foto: Dublin Bus.

Den irländske transportministern invigde 90 nya dubbeldäckare från Volvo/Wrightbus hos Dublin Bus. Foto: Dublin Bus.

Dublin Bus, som svarar för busstrafiken i den irländska huvudstaden, har nu satt 90 nya dubbeldäckare från Volvo i trafik i staden. Bussarna är karosserade av den nordirländska busstillverkaren Wrightbus och motsvarar en investering på 34,7 miljoner euro (ca 330 miljoner SEK).

Även om bussarna har satts i trafik efterhand hade Dublin Bus nyligen en officiell invigning av dem, förrättad av den irländske transportministern Paschal Donohoe.

Till skillnad från exempelvis Stockholms nya innerstadsbussar har de nya bussarna i Dublin fritt internet ombord. De är också utrustade med tolv övervakningskameror av vilka åtta är monterade inne i bussen och fyra på utsidan. Informationsdisplayerna i bussarna är tvåspråkiga: engelska och gaeliska.

Dublin Bus har under senare år haft en stark resandeutveckling. Under det första halvåret i år fortsatte bussresandet i den irländska huvudstaden att öka, denna gång med två procent jämfört med året innan.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)