Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

All trafik under en hatt i Värmland?

Karlstadsbuss kan i framtiden hamna i samma organisation som Värmlandstrafik och Karlstad Airport. Foto: Zippystyle/Wikimedia Commons.

Karlstadsbuss kan i framtiden hamna i samma organisation som Värmlandstrafik och Karlstad Airport. Foto: Zippystyle/Wikimedia Commons.

Det kan i framtiden bli en gemensam organisation för all kollektivtrafik i Värmland, till och med flygtrafiken. Det skulle betyda att Karlstadsbuss, Värmlandstrafik och Karlstad Airport skulle föras samman i en gemensam enhet, skriver Värmlands Folkblad. Karlstadsbuss har under en rad år haft en stark resandeutveckling och kämpat om topplatsen i svensk kollektivtrafik när det gäller nöjda kunder.

Nu ska tre topptjänstemän i Karlstads kommun, Landstinget i Värmland och Region Värmland utreda förutsättningarna för en sammanslagning. Bakgrunden är att Värmland till år 2019 ska kunna bilda en egen region.

– Hur vi organiserar kollektivtrafiken är naturligtvis en viktig del i detta och därför vill man ha en särskild utredning av hur det skulle kunna lösas, säger Ulf Nyqvist, kommunchef i Karlstads kommun, till Värmlands Folkblad.

Utredningens förslag väntas bli presenterade inom några månader.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)