Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med krav på personalövertagande i upphandling

Det är nu klart att KLT kommer att ställa krav på personalövertgagande i den kommande upphandlingen av busstrafiken i länet. Foto: Ulo Maasing.

Det är nu klart att KLT kommer att ställa krav på personalövertgagande i den kommande upphandlingen av busstrafiken i länet. Foto: Ulo Maasing.

Den laddade frågan om Kalmar Länstrafik, KLT, i sin kommande upphandling av busstrafik ska kräva att bussförarna fåt behålla sina tjänster även om KLT byter operatör är nu avgjord. Fackförbundet Kommunal och Socialdemokraterna i Kalmar läns landsting har nu kommit överens om att ett av kraven i upphandlingen ska vara att en eventuell ny operatör ska låta bussförarna behålla sina jobb.

– Det här är en tor seger för Kommunals medlemmar inom kollektivtrafiken. I upphandlingsunderlaget kommer det nu finnas krav på att tillträdande entreprenör ska överta personalen, säger Mahlin Bergman, avdelningsordförande Kommunal Sydost, till Barometern.

Dessutom är (S) och Kommunal överens om att ställa krav på kollektivavtalsliknande villkor i upphandlingen. Dessutom ska privat anställda ha samma grundlagsskyddade yttrandefrihet, meddelarfrihet och meddelarskydd, som offentligt anställda har idag.

Upphandlingsunderlaget kommer att finnas tillgängligt om några veckor.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

Trackbacks

  1. Klart med krav på personalövertagande i upphandling - Artissima

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)