Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu en nominering för Optares elbussar

En av First Groups Optare elbussar "tankas" vid en ändhållplats i staden York. Foto: Optare.

En av First Groups Optare elbussar ”tankas” vid en ändhållplats i staden York. Foto: Optare.

Den brittiska busstillverkaren Optare har nominerats till ytterligare två priser för sina elbussar. Nyligen blev företaget nominerat till det prestigefyllda National Transport Awards i hemlandet. Nu har man nominerats dels till ett pris som årets tillverkare av tunga lågemissionsfordon. Dessutom har bussoperatören First Group i Storbritannien tillsammans med staden York nominerats som årets lågemissionsoperatör för sin trafik med Optares elbussar.

Idag finns 88 Optare elbussar i trafik i Storbritannien och övriga Europa, bland dem tre i Karlstad.

Bakom de två senaste nomineringarna står LowCVP, Low Carbon Vehicle Partnership i Storbritannien. Det är ett partnerskap mellan privata och offentliga aktörer som vill påskynda utvecklingen mot lågemissionsfordon.

LowCVP grundades 2003 och har idag omkring 200 medlemmar. Dessa kommer från fordons- och drivmedelsindustrin, transportföretag, konsumentorganisationer, forskning, miljögrupper och miljöorganisationer med flera.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)