Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis tar över stadstrafiken i Karlstad

Keolis tar över stadstrafiken i Karlstad från nästa sommar. Foto: Karlstadsbuss.

Keolis tar över stadstrafiken i Karlstad från nästa sommar. Foto: Karlstadsbuss.

Det blir Keolis som tar över stadstrafiken i Karlstad. Den upphandling som Karlstadsbuss gjort sedan den hittillsvarnde operatören Förenade Buss, i Värmland råkat i ekonomiska svårigheter är nu avgjord. Avtalet som Keolis vunnit gäller ett 60-tal fordon och träder i kraft i juni nästa år. Avtalstiden är sju år med möjlighet till förlängning 1+1 år.

– Vi är stolta och glada över det förtroende vi har fått av Karlstadsbuss. Inom Keolis har vi stor erfarenhet av att utveckla hållbar stadstrafik och det ska bli spännande att tillsammans med Karlstadbuss fortsätta den positiva utvecklingen som varit, säger Magnus Åkerhielm, vd Keolis.

– Vi kommer så snabbt som möjligt att börja arbeta tillsammans med överlämnade operatören så att alla medarbetare ska ha tillgång till bra information och känna sig välkomna hos Keolis.

– Vi är nöjda med upphandlingen och att hela sex trafikföretag lämnade in anbud visar att Karlstad är en intressant och attraktiv stad att verka i, säger Peter Kullgren(KD) och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

De bussar som idag används i stadstrafiken kommer att behållas även i det kommande avtalet. Det föreligger ett fortsatt krav om biogasdrift och den nuvarande personalen kommer att erbjudas anställning hos den nya entreprenören.

– Förenade Buss har gjort ett bra jobb med utförande av stadstrafiken i Karlstad vilket vi kan se i våra kundundersökningar. Vi kommer nu tillsammans med Keolis fortsätta att utveckla verksamheten utifrån våra kunders önskemål, säger Mattias Bergh chef för Karlstadsbuss.

Det var sommaren 2013 som Förenade Buss började köra busstrafiken i Karlstad, efter att ha tilldelats uppdraget av Karlstadsbuss i konkurrens med tre andra anbudsgivare. Drygt ett år senare visade det sig att Förenade Buss hade svårt att få ekonomin att gå ihop och verksamheten gick med förlust.

Anbudsgivarna har tio dagar på sig att begära överprövning av upphandlingen till förvaltningsrätten. Efter att dessa tiodagar har gått kan kontrakt tecknas med Keolis.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)